söndag 14 mars 2010

Imorgon blir det Skövde

Söndag igen och man sitter framför datorn pigg och utvilad. Förmiddagen bjuder på ett underbart soligt väder, som jag verkligen hoppas att det håller i sig. Skall åka till Skövde imorgon och föreläsa. Skulle vara väldigt trevligt med en friktionsfri resa, utan snöstormar, orkaner och annat. Skall bli kul att komma till Skövde och få chansen att möta våra konkurrenter i Skolmatsgastro. Talar då om laget från Helenaskolan. Vi får väl se hur morgondagen utvecklar sig.

På Mättpunkten var det som det brukar vara veckan efter ett lov dvs. att barnen uppträder helt oregerligt. Konstigt fenomen, som faktiskt inträder efter varje lov. Vi testade att laga en variant på Arla kökets recept på Tacofisk. En riktig hit, visade det sig. Våra Szechuanfärsbiffar, som vi serverade med basmatiris och en äppel & koriandersås blev en veritabel succe, och efter en nervös sista lunchhalvtimme, så stod vi där med 20 biffar kvar av 1200. God tajming, eller hur.

Fick i Fredags ett samtal från Klockarskolan i Säters Kommun, där en väldigt trevlig kvinna redogjorde för problemen som fanns där. Hon var sålunda intresserad av lite assistans, så det ser väl ut att kunna bli en föreläsning även här. Vi diskutterade även möjligheten att jag, på plats i Klockarskolan, skall försöka ändra koncept, så att man får högstadieeleverna att bli mer välvilligt inställda till skolmaten. Då detta är en högstadieskola så skulle det vara en rejäl och riktigt rolig utmaning. Vi skulle höras igen inom en snar framtid.

Hade även en första kontakt med förbundet "Martha" i Finland. Man driver där ett projekt för bättre skolmat, och jag erbjöd mina tjänster även till dom. Vi får se om det leder till något. Skolmaten är ju lika viktig överallt, så att försöka vara behjälplig även till våra grannar i öster känns angeläget.

Nu skall jag njuta av söndagen, givetvis utan "söndagsångest", då allting är förberett minutiöst till Måndag och tisdag. Vi gjorde ju iordning fyra olika soppor i fredags, som står och växer i smaken. En räk & spenatsoppa med en touch av curry, en kycklinggulasch, en klassisk ärtsoppa, givetvis både vegetarisk och med fläsk. Vi förberedde även en härlig Cowboysoppa.
Till Tisdag så har vi lagt 240 kg kycklingklubba i en härlig "jerk"marinad, som klubborna ligger och tinar i. Skall bara bleckas upp imorgon, så är även tisdagen klar. Serveras med en egengjord Chipotlebearnaise och paprikaris. Har även gjort en härlig "vinterprimörsallad". Köpte på mig minipaprika och minizuccini, som jag rostade i kalamataolivolja och citronflingsalt. Blancherade minirättika, minimorötter och miniblomkål, och allt detta får Helena blanda och vända runt i morgon bitti. barnen kommer att bli överförtjusta då detta är en av de riktiga favoritsalladerna.

Nu skall jag se lite på en film och dricka kaffe, för att samla kraft inför urladdningen i skövde imorgon.
Tänk på att nästa vecka började redan i Fredags......

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar