tisdag 23 mars 2010

På banan igen...

Tillbaka bland de levande igen, efter en dryg veckas sjukdom. Nästäppan är dock efterhängsen och vi får hoppas att den ger med sig till på fredag, då jag skall åka till Sala och hålla låda. Blir roligt. Agneta Renmark på Restaurangvärlden tipsade mig om att det finns ett väldigt trevligt fik i anslutning till stationen i Sala. Måste testas. Jag älskar att gå in på ett mysigt café. Känna doften av kaffe och nybakta bullar, så det ser jag fram emot. Fredagkväll dessutom, och då är man extra mycket värd en härlig fika....

Var på Kökschefsträff i Huddinge Kommunhus idag. Information som faktiskt oroade en aning. Man skall inte måla fan på väggen, men om det skulle vara på det viset att den elektroniska handel, som skall införas i kommunen, kommer att begränsa möjligheten att handla varor utanför avtalet, kommer det att starkt att begränsa möjligheterna att vara innovativ i sitt arbete. Mångfalden i matsalen känns defenitivt hotad. Risken för ett helt statiskt anbud är överhängande. Vi får se hur hårt vi kommer att drabbas, och vilka farhågor som kommer att besannas. En sak är dock helt klar. Det känns som om Huddinge, när det gäller skolmaten, dessvärre tar ett stort kliv åt fel hål. Bara en sådan sak, som att uppdatera de anbudade varorna en gång per år. Blir lite som konstnären som uppmanas att göra en vacker målning, men bara får använda röd, grön och svart färg. Vill han använda flera så får han vänta ett år med att utöka paletten.

Ett avtal måste, när det gäller mat, vara levande. Det måste andas och få nya influenser och måste hela tiden uppdateras. Om det inte gör det, så tappar det all spänst, och dödar sakta men säkert kreativiteten hos de som måste följa det.
Noterar också, smått förfärad, att skolköken saknar representation i projektguppen. Återigen skall en skrivbordsprodukt styra vårt sätt att arbeta.

Imorgon återupptas träningen inför Skolmatsgastro. Vi är alla sugna på att komma igång igen, och nästa tisdag så kör vi första testen med full servering för en exklusiv skara utvalda gäster. Givetvis skall jag försöka rapportera från detta och även lägga ut en och annan bild för att illustrera denna minnesvärda stund.

Till vi hörs igen
Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar