torsdag 20 september 2012

Goda nyheter...

Riktig glädjechock idag. Fick en förfrågan från Svenska ambassaden i Helsingfors för några veckor sedan, om jag hade intresse att medverka vid ett seminarie i Villmanstrand i November. Hörde sedan inget mer om detta, och trodde att det hela runnit ut i sanden.

Blev därför oerhört glad och oerhört överraskad när ambassaden idag kom med ett konkret anbud om min medverkan, något som jag givetvis omgående accepterade. Detta innebär att jag kommer att vara med och föreläsa på seminariedagen, måndagen den 12 november, och även hålla ett kortare frukostanförande, den 13 november. Utöver detta kommer jag att få tillfälle att besöka ett par finska skolrestauranger under tisdag e.m samt onsdag f.m. Hur intressant detta skall bli, går knappt att beskriva. Skall bli så oerhört spännande att få jämföra matkvaliteten i en finsk skola med den svenska.

Söndagen den 11:e bär det iväg. Ibland löser sig allt bättre än vad man vågat hoppas.

I övrigt så flyter allt på fantastiskt fint. Sista genrepet med OS laget på måndag. På Virginska i Örebro, hos vår käre Fredrik Kämpenberg. Nu börjar det bli allvar, och sitter inte allting perfekt denna gång, så finns det ingen mer tid att vifta på. Spännande värre. Den gode Fredrik har dessutom sett till att Radio Örebro direktsänder från köket, så det får Ni inte missa. Går att få lyssna på om man har en Iphone, och laddar ned SR play appen.

Den 1:a oktober kommer undertecknad, samt vår norske lagmedlem Even Bakke, att medverka i "P4 extra" med Lotta Bromé. Tror det var vid 14 tiden, som vi kommer att få sändningstid. En halvtimme är vad vi blivit lovade. Skall bli kul att få berätta om vår satsning i ett program med många lyssnare. Att nå ut med budskapet om varför vi gör detta, är nästan lika viktigt som tävlingen i sig.

Nu skall jag ta och vila huvudet en stund. Har varit mycket jobb dessa dagar, med planeringen av min frånvaro under OS, så hjärnan måste få svalna av

Michael Bäckman 

1 kommentar:

  1. Välkommen till Finland! Matkvaliteten i de finländsak skolorna kan variera en hel del.Det finns bra, det finns dålig... i dagens nummer av tidningen Hufvudstadsbladet kan man läsa om hur det går när det blir riktigt fel. Då maten inte ens vill räcka. I detta land vill man alltmer satsa på stora enheter,och småköken där mat lagas på plats blir alt färre. Ska bli intressant att se vad du ser för skillnader!

    SvaraRadera