Var så trevligt att göra ett youtube klipp igår, att jag har bestämt att fortsätta med detta, och lägga ut nya sådana, när andan faller på, och när jag har något att förmedla. Tyckte att dagens tillagning av slottstek var ett sådant tillfälle. Det är ju oerhört enkelt att göra egen stek, det är uppskattat av eleverna, det finns stora möjlighet till variation och det sköter sig själv under tillagningen. Enda momentet som tar tid, är att skiva steken, men gör man det under ett par dagar, på en bra skärmaskin, så är det inget problem.
Skyn som blir av koket, reducerar man ner till önskad smak, silar i en chinoise och på serveringsdagen häller man i grädde, så har man en helt fantastisk sås. Matlagning när den är som bäst:))
Håll till godo med dagens klipp:)
http://www.youtube.com/watch?v=bqDb3UmxkK8&feature=plcp
Michael Bäckman
Skyn som blir av koket, reducerar man ner till önskad smak, silar i en chinoise och på serveringsdagen häller man i grädde, så har man en helt fantastisk sås. Matlagning när den är som bäst:))
Håll till godo med dagens klipp:)
http://www.youtube.com/watch?v=bqDb3UmxkK8&feature=plcp
Michael Bäckman
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar