fredag 28 september 2012

Tuff dag.

En tuff vecka med 10-11 timmars dagar kröntes med ett riktigt aber. Helena (min fru, för dom som inte vet det) har ju haft ont i axeln/armen hela veckan. Kulminerade i natt med att hon fick riktigt ont, och hon fick sålunda uppsöka City-akuten i morse. Kraftig muskelinflammation, och minst en veckas sjukskrivning blev resultatet. Då hon är en kvinna med hög arbetsmoral, var det dystra nyheter, men nu är det bara att gilla läget.

Flyttade omgående in mig själv i disk och renseri, så idag har man flängt runt som ett torrt skinn mellan de olika stationerna i köket och försökt vara överallt. Lyckades rätt bra, faktiskt. Känns dock i kroppen att man haft ungefär 2 minuters paus under hela dagen, men det är bara att ta det lugnt i helgen, så man orkar köra på i full fart nästa vecka. Hade kanske varit bra med lite lugnare förberedelser innan OS, men samtidigt kan man ju se det som att man jobbar upp sig i tempo.

OS förberedelserna fortskrider som dom skall. Fick meddelande från de fantastiska killarna på http://www.hallins.com att de Temptainervagnar vi skall få låna, kommer att levereras till Skövde och Kavelbro på Lördag.

Har även pratat med den helt underbara Frau Petra Zimmerman, som är föreståndare på sjukhusköket i Weimar, där vi skall få husera och preparera innan tävlingsdagen. Hon meddelade oss att hon kommer att hämta upp tre av våra lagmedlemmar, Lyndon Mcleod, "Snygg"-Martin Karlsson och Even Bakke, med sin bil och köra ut dom till köket på fredagen. Detta så att vi skall kunna vara med och ta emot varorna när dom anländer med Bulk-Cargo, som vänligt nog sponsrar transporten i samarbete med Lantmännen. Hon kör även tillbaka grabbarna till Erfurt, så att vi skall kunna vara med på den stora OS-invigningen, som går av stapeln 16.00 på fredagseftermiddagen. Vi måste dock vara på plats redan 15.00. Antagligen är det pressen som vill fota Snygg-Martin:) Vad vet jag?

Fredrik Kämpenberg och undertecknad skall på fredagen ge oss iväg till VKD:s (tyska kockförbundet) kansli på mässan, för att ordna med alla formaliteter. Dessutom är det under fredagen möte för lagledarna, med visning av kök och annan info. 

Mycket att tänka på, mycket att planera och mycket att komma ihåg. Finns inget utrymme för misstag nu. Hoppas att övriga medlemmar i laget passar på att vila ut under helgen, för fr.om måndag är det allvar. Känns nästan surrealistiskt att det är dags, efter att förberett detta i över ett års tid. 

Nu stänger jag ned hjärnan för helgen

Michael Bäckman
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar