måndag 17 november 2014

Avresevecka!!!

Ny vecka efter en helg med ömsom vila och ömsom jobb. Mycket som skall pusslas ihop innan avresa. I fredags begav jag och frugan oss iväg till grönsakshallen Sorunda. Vi har ju en matsalsmiljö och en serveringslinje som måste pyntas lite när vi tävlar. Vi blev runtvisade av hedersknyffeln Benny Örtbrant, och fick ihop en bur med hållbara och vackra produkter, som förhoppningsvis skall förgylla våra serveringsvagnar i Luxemburg.

På lördagen tog jag mig iväg till jobbet vid sex på morgonen och ägnade förmiddagen åt att packa utrustning och annat som vi skall ha med oss. Lyndon har också packat vagnar på Gisle, så vår transportbil får göra två stopp, innan den beger sig iväg ner mot Luxemburg

Gäller att ha allt på plats nu. Finns inget utrymme för misstag, och det vi missar att ta med oss, får vi klara oss utan.

Givetvis är det inte bara VM som måste planeras. Mättpunktens dagliga drift måste också planeras, och där har jag nu lagt Martin & serveraordrar fram till den 1 december. Även julbordsprodukterna är bokade till den 11 & 15 december. Mitt i allt detta har jag också gjort färdigt föreläsningen till Umeå (4:de december) samt materialet till utbildningen i Arvika 8-10 december.

Har även börjat titta lite närmare på terminsuppstarten 2015 och där ligger matsedlar för veckorna 2-4 helt klara.

Vi har även ett vernissage att planera i Mättpunktens matsal (preliminärt den 15 januari) och dessutom har jag ett hedersuppdrag att utföra åt Arla, under årets första månader. Dessutom rullar ju mitt åtagande i Ronneby på under VT15. Utbildningar i Dals-Ed och föreläsning i Askersund är också på tapeten under februari, så nog finns det att göra alltid:)

Nu är det dock VM som gäller, och det innebär att fr.o.m torsdag, så är det endast fullt fokus på tävlingen. Åker då ner tillsammans med Barbro från Arlanda. Resten av gänget åker från Göteborg, och vi sammanstrålar sedan på Kastrup, för fortsatt gemensam resa till Luxemburg. Första kvällen där, har ingenting inplanerat. För egen del, innebär det en väldigt tidig kväll i säng. Gäller att ta varje möjlighet till vila.

Kommer att försöka rapportera dagligen, så att alla kan hålla koll på vad som händer och sker.
Vi kommer även, under vecka 48, att ha hand om instagramkontot "skolkockarna". Innebär också lite liverapportering och bildmaterial. Självklart så lär det bli inlägg på de flesta av medlemmarnas fb sidor, på lagets fb sida

 https://www.facebook.com/#!/pages/Team-Swedish-School-Restaurants/322218754570998

samt på Twitter.

Nu är det dags att fortsätta med dagens arbete. Har plussamtal med rektor Tommy Hellsten om en timme. Självklart kommer denne mattokige rektor att åka ned till Luxemburg för att stötta laget på plats. Snacka om att han ger hundra för sin skolrestaurang. Åker ner tillsammans med frugan. Vi hoppas givetvis på fler representanter från våra fem kommuner.

Ha det så gott och på återhörande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar