fredag 21 november 2014

Dag 2. 21 november

En lång dag är över. Helt slut i fötter och rygg, men har haft väldigt kul.

Dagen började vid 0700 med frukost. Mycket gott, även om det lankiga kaffet var en besvikelse.

Hade dock garderat mig med en burk nescafé, så man får upp rätt styrka o koffeinhalt i morgonkoppen. Bokade taxi och gav oss iväg till scoutskolan i Muschen - Tesch, där vårt preparationskök ligger. Föreståndarinna, Frau Wagner, visade oss runt. Vi hade köpt med oss en påse svenska delikatesser till henne, vilket gjorde henne munter och på gott humör. Köket var litet, men fullt funktionellt. Nu gäller det bara att hitta en passande tid på söndag, så vi inte krockar med det serbiska och italienska laget.

Efter det tog vi femmans buss tillbaka in till Luxemburg city;) Fikade på ett lite café. RIKTIGT kaffe och en underbar liten äppeltartin:)


Pratade med vår transportansvarige, Michael Hollsten, och bestämde tid med honom på hotellet.

Mötet avlöpte väl och nu är våra saker på båten från Göteborg. Imorgon kväll skall dom vara framme om allt går fortsatt som det ska..
Efter det tog vi bussen upp till Luxexpo. Mässan där tävlingarna skall äga rum. En mycket lång eftermiddag, med registrering, lagledarmöte och invigning.
Invigningen är väl inte världens roligaste tillställning. Måååååånga, låååånga tal av diverse celebriteter. Känns dock som en ynnest av få vara där ändå. Det var med enorm stolthet vi reste på oss tillsammans med de andra svenska lagen, när Sverige ropades upp. Det är även otroligt mäktigt att se alla dessa kockar i sina kockkläder.

Vi träffade mycket kul folk. Både kocklandslaget, juniorkocklandslaget, Kurt Weid, Fazer Culinary team och Conny Andersson. Här får Ni ett häftigt bildsvep över en bråkdel av alla de kocklandslag som var på plats.
Framåt halv åtta tog vi bussen tillbaka till hotellet, köpte en hamburgare, och nu sitter jag här i sängen och skriver dessa rader. Imorgon är det upp klockan 4. Vi skall iväg till La Provencal, en otroligt häftig saluhall, enligt ryktet. Där skall vi komplettera med lite fräscha örter och annat som vi kan behöva på måndag.

Nu säger jag god natt för idag. Avslutar med tummen upp. Speciellt till alla Er som skickar såå fina hälsningar till oss, och hejar på från hemmaplan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar