torsdag 27 november 2014

Avslutningsord!!!

Culinary World Cup är över. Har varit fruktansvärt kul, och nu återstår bara efteranalyser. Vad vi kunde gjort bättre? Om vi skall ändra i träningsupplägg?? Hur vi skall förbereda oss inför OS 2016 på ett optimalt sätt.

Vad vi dock kan konstatera är att vi nått önskat mål, när det gäller att sätta fokus på vårt yrke som skolkockar. I Karlstad och i Kronoberg har man haft intervjuer med Barbro respektive Johan. I Göteborg har Even fått mycket utrymme i pressen. Vi har dominerat i utbudet på sociala medier på ett påfallande sätt. Vi har fått ett bra genomslag lokalt.

All media har dock inte nappat på detta. För att nå vårt syfte, med att nå ut till hem och allmänhet, om hur bra skolmaten egentligen är, hade vi behövt mer hjälp av riksmedia. Vi har varslat både TV, radio & dagspress om vår satsning. Varför vi gör den. Hur viktig den är för att höja statusen för vårt yrke. Hur viktig den är för att förbättra den publika bilden av skolmaten. Tyvärr har det varit noll intresse. Det som är lite skrämmande är, att om vi ringt eller kontaktat samma mediakanaler, om något negativt inom skolmaten, då hade man varit där i rekordfart. Positiva händelser i den offentliga gastronomin saknar dessvärre nyhetsvärde verkar det som.

Vi kanske skall ändra strategi. Varje gång vi vill ha media att besöka ett träningsevenemang i någon av våra skolor, ringer vi och berättar att man på den skolan serverar korv med utgånget datum, eller något sådant. Då lär media komma som ett skott;)

Vi kommer ju givetvis inte att ge upp. Trägen vinner, och vi i laget är alla fruktansvärt envisa. Vi jobbar vidare.

Vi var alla vådligt trötta igår. Några av oss gick på sightseeing. Andra slappade på rummet. Middag i form av cheeseburgare på rummet. Inte direkt glamoröst, men skönt. Övriga svenska lag hade någon form av fest på mässan, men dit hade man glömt att bjuda oss. Det är väl svårt att komma ihåg allt, när det är stora tävlingar, så vi deppade inte över det.

Nu längtar vi dock alla tillbaka till vardagen. Visst är tävlandet ett härligt avbrott i vardagen, men det är ändå på golvet i vår vardag, där vi alla trivs som bäst. Ser fram emot att träffa min egen personal, och mina gäster. Små som stora. Vet också de berg av kontorsjobb som samlas på en veckas frånvaro. Kanske INTE något man ser fram emot, men det måste också göras. Föreläser i Umeå på torsdag nästa vecka och det skall bli jättekul.

Snart dags för samling i receptionen. 10.45 beger vi oss ut till flygplatsen. Sedan väntar en lång hemresedag, med mellanlandning på Kastrup, innan vi är hemma allihop. Tack till alla för att Ni följt oss under denna vecka. Ni har varit många. Tack för alla glada tillrop och alla heja. TACK!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar