måndag 24 oktober 2016

Dagen efter..25 oktober

Då var det över. Det vi jobbat för i två år. Det som vi tokladdat och tränat för sedan maj i år. Över på tolv intensiva timmar.

För att ta det från början. Vi åkte iväg till mässan vid 04.00. Lång kö in till mässhallen, men vi var inne i god tid till man öppnade hallen. Hann språkas vid med lagledaren för Team Vienna, som var en oerhört trevlig man.

Inplockning gick bra. Mis-en-placekontroll likaså. Startskottet gick 0700. Första timmen i köket var antagligen den bästa vi gjort i tävling någonsin. Total kontroll. För min egen del tappade jag sedan över tjugo minuter mot schemat mellan 8 och 9. Får analysera den vidare.  Vi gick dock som ett klockspel fram till tiotiden. Sedan tappade vi lite. Små incidenter som vanligt. Lyndons stekbord hade en tendens att slå av. Johan kokade över såsgrunden till köttet. Inte van med så snabba plattor. Babs bråkade med en av kylarna. Jag skar mig i nageln , när jag filéade fisk. Gör ont, men det var bara att tejpa och köra på.

Vi pressade dock på. Kämpade och slet och plockade återigen in tid. Serveringen närmade sig med stormsteg, men med gemensamma ansträngningar så var vi klara med tio minuter till godo. Nästan rekord för oss.

Serveringen gick väldigt bra. Mycket folk. Många svenskar. Mycket positivt från gästerna. Måste erkänna att jag, i det läget, kände guldvittring. Efter att vi var klara med servicen, så var det bara att börja städa. Tog sin lilla tid, då slutinspektionen av köket verkligen är "tysk" dvs. nitisk.

Det var i samband med detta som två av domarna kom för att ge oss feedback. Den feedbacken slog bort alla förhoppningar om guld. Inte så många synpunkter om maten. Nämndes bara med att den var bra. Däremot påtalade man att vi slarvat med golvstädningen under tillagningen. Man hade också fotograferat sopbehållaren, och sett att jag slängt en rödingfilé. Inte bra. Frågade bara vad jag annars skulle gjort då den gled mig ur handen och ned på golvet. Totalt sett kan man väl säga att vi kände oss totalt tillplattade efter denna verbala slakt av vår tävlingsinsats.

Vi hade inte stora förhoppningar när vi lufsade bort till hall 3 för att medverka vid prisutdelningen. Väl upp på scenen så fick vi dock silver.I mina ögon var vi värda mer. Det står jag för. Igår var jag oerhört besviken. Idag är det bättre. Det var trots allt Johan & Barbros första OS medalj. Denna medalj är dom så väl värda. Vet hur hysteriskt glad jag var efter mitt första OS silver. För Lyndon och mig var det vårt tredje raka silver, och man vill ju så desperat ha den där guldmedaljen, så det var nog därför besvikelsen lös igenom.

Vi vet ju också att syftet med vårt deltagande är större än våra personliga egon. Ser jag vinsten i det vi gjort för skolmatssverige, så är det guldmedalj så det stänker om det.

Till Mina lagkamrater vill jag bara säga att Ni är bäst. Tackar alla som var och stöttade oss. Ingen nämnd och ingen glömd.

Jag skall inte bli så mycket mer långrandig denna morgon. Kommer med bilder och annat framåt helgen. Vi har mycket att göra idag med. Först ompackning av lastbilen som skall åter till Sverige, och sedan upp till mässan för slutavstämning med VKD. Depositioner och annat som skall göras upp.

Vi avsluta med en jättefin kommentar som jag fick av Jenny Sellén igår. Jenny har ju tävlat mycket framgångsrikt i tyngd/styrkelyft och vet vad det vill säga att tävla. Hon skrev till mig på detta sätt

Michael, jag är, likt du, en tävlingsmänniska. Jag inbillar mig att jag vet hur du kände efter att ha bommat guldet, även om det handlat om idrottsmedaljer i mitt fall. Det är piss. För en stund 😄 Det vet du 😊👊 Vet du vad? Jag skiter fullständigt i vilka som vann! Har noll koll och noll behov av att ta reda på det. I min värld är du och dina medarbetare (på jobbet och på OS) och det du levererar i form av kunskap, matglädje och fantastiska smaker det bästa som kunnat hända svenska skolor! Du/ni lyfter "matlagning tillsammans" till en helt egen division! Ni inspirerar på tusen olika plan! Livsviktig inspiration fullständigt sprutar ni ut till folket! Du och de dina är fantastiska! Jag har dig att tacka för att jag de senaste åren VÅGAT mycket mera i köket. Tomorrow you will remember that 🤗💪👊🌶

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar