lördag 22 oktober 2016

Weimar & annat. 22 oktober

Äntligen fick man gå upp vanlig tid igen. 0415 ringde min klocka, och det kändes riktigt skönt att smyga upp och dricka kaffe.

Vid 0545 samlades vi i receptionen och utanför hotellet mötte sedan Christer oss med sin lastbil. Som vanligt ingen sidoskjuts, utan det var flaket som gällde för alla utom Martin, som assisterade Christer med att hitta till Weimar.

Resan gick alldeles strålande och vi hann med att sjunga "Ja må han leva" för Johan som fyllde 25 (hmm..)


Väl ute i sjukhusköket så var det bara att börja lasta av. Ingen av de som jag pratat med per telefon hemifrån var på plats, men vi fick underbar hjälp av kökets grymt trevlige kock. Frågade vad han hette, men det är en omöjlighet för mig att komma ihåg nu. Jag är inte 25 (hehe..) Såhär såg han ut iallafall. Lagade 1200 portioner per dag till sjukhus, seniorer och skolbarn. Knegarkock som oss, och vi kom kanonbra överens.


Bjöd på kaffe gjorde han också. Vilken kille!!!!


Han fick en påse med svenska delikatesser som tack för hjälpen. Renkorv, älgsalami, björnkorv, knäckebröd, brännvinsost och svensk choklad.Vi har ju alltid med oss lite sådant och delar ut till extra trevliga personer.

Efter en timmes plockande hade vi tömt lastbilen och kunde åka hem till hotellet igen och mumsa i oss lite frukost. Klockan 0915 var det så dags att åka upp till mässan för att kolla på den första tävlingsdagen i vår kategori. Späntade möte mellan Fazer Culinary Team Sverige (regerande världsmästare), Fazer Finland, Piva Belgien och ett Österrikiskt lag.

Mitt i vimlet träffade vi Cecilia Ceder (Lantmännen). Mysigt. Hon var ju även med på vårt första OS. Kändes som cirkeln slöts när hon dök upp.Massor med både överraskande och värdefull information. Märkligast var att man inte får ha sin egen medhjälpare i köket, som diskar o städar, utan tilldelas en av arrangören. Detta innebär för oss att Martin kommer att hamna som ansvarig i serveringen utanför köket. Får lösa sig. Än märkligare var att man nu tagit bort det freeflowsystem som tidigare varit kutym.

Ecolab påstod att det inte fungerar enligt deras egenkontrollregler. Märkligt. Ändå tävling, där freeflow (dvs. buffé på varma tillbehör) är en del av tävlingsreglerna.

Jaja, vi är skolkockar. Vi anpassar oss. Vi kan laga mat i vad som helst, hur som helst, med vilka som helst under vilka förutsättningar som helst. Vi har SkolmatsSverige i ryggen. Inget kan få oss att börja känna oss nedslagna. Vi har morgondagen på oss att korrigera vårt upplägg.

Dagens tävling var exceptionellt spännande. Fazer Sverige tappade tid när man inte fick ha sin egen diskare. Ändå presenterade man en fantastiskt trevlig meny, och självklart så nådde man guldpoäng.  Nedan ett bildsvep från Fazers servering...

                                                                      Kötträtten
                                                                   Vegetariska
                                                                         Fisken
                                                                           Efterrätten

Fazer Finland hade väl inte riktigt lika bra mat, men bör väl kanske greja en guldpoäng ändå. Tror däremot inte att varken Belgien eller Österrike når högre än silverpoäng. Vet ännu inte, när detta skrivs vilken valör övriga lag fick på sina medaljer

Otroligt stor tävlingsyta, och både vår klass, Juniorkocklandslagen & Landslagen var igång samtidigt.
Ser helt annorlunda ut mot där vi tävlade sist. Ett riktigt lyft för åskådarna, som kan följa de tävlande köken via glasväggar. Bilderna kan inte göra denna enorma tävlingsyta rättvisa, men bilden nedan ger Er en liten uppfattning.
             

På kvällen blev det födelsedagsmiddag för Johan. Förutom laget så var självklart Cecilia med. Anslutit till gänget har även Tina gjort. Tina är således Lyndons fru, och hon kommer att tillsammans med Martin hjälpa oss med att hålla ordning ute i serveringen:
 Nu måste jag krypa till kojs. Prepp imorgon. 

På återhörande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar