måndag 10 oktober 2016

Nu börjar det bli skarpt läge!!

Då var träningarna över!!! Nu har vi gjort vad vi kunnat. Optimalt träningsupplägg från vår sida, med de förutsättningar vi har. Genom att lägga alla träningsevenemang under hösten, så har vi iallafall fått relativt täta träningar. Fredagen-lördag var vi här på Mättpunkten, Annerstaskolan. Ingen servering utan endast träning och finslipning. Kanske den värdefullaste träningen av alla. Lördagen körde vi ett direkt genrep. På tid, med fullt antal portioner. Gick grymt bra, och nu har vi den tidsmässiga marginal vi vill ha inför OS. Vi hade en timme tillgodo och det känns som ett minimum att ha detta. Sista timmen i OS bör ju gå åt för att förbereda själva serveringen. Här har vi brustit tidigare.

 Väldigt nöjd med jämnheten i menyn. Finns ingen riktig topp, utan alla håller enormt hög kvalitet. Tror det är en styrka. Vår vegetariska rätt, den karljohanfyllda kroppkakan med brynt kål, tror jag inte har någon motsvarighet i detta OS. En av det godaste maträtter jag ätit överhuvudtaget, och min favorit i menyn.

Vi har exponerat det mesta under våra träningsevenemang ute i kommunerna, men vi har givetvis några ess kvar i rockärmen som vi drar fram under tävlingen. Vi håller överhuvudtaget en lägre profil inför detta OS, än vad vi gjorde inför VM.Vi litar hårt på att vår mat skall räcka långt, men hur långt spekulerar vi inte i.


Vi har inte heller brytt oss om att studera våra motståndare överhuvudtaget. Skall vi vinna vår tävlingsdag, och nå guldpoäng, så skall vi fokusera på vad vi själva måste göra, och inte bry oss om vad våra motståndare gör.

Känns dock som vi har en urstark meny, och dessutom en laganda som känns unik. Vi är ett lag med väldigt runda kanter, och vi är i ordets sanna mening ett lag. Ingen fixstjärna som briljerar, utan fyra kockar som jobbar stenhårt för varandra. Precis som man gör i skolköket.


Vi vet att vi får ned många supportrar till Erfurt. Vi är ju slutsålda sedan lång tid tillbaka. Dessutom känner vi ju stödet från skolköken i Sverige. Vi skall rapportera på alla tänkbara medier, så Ni alla kan följa oss. På denna blogg skall jag försöka uppdatera varje kväll, så ni får helt färska rapporter hela tiden. Räkna dessutom med livesändningar via facebook.

Vi skall givetvis passa på och tacka våra sponsorer, som sett till att vi nu faktiskt kan åka iväg till Erfurt. Lantmännen, Martin & Servera, Arla, Ipinium Ergofokus, Ocay & Hallins har hela tiden funnits där och stöttat oss. Vill faktiskt även nämna mitt eget företag M & H Bäckman AB, som återigen kommer att pytsa in pengar där sponsringen ej räcker till. En sak är klar. TSSR är ingenting man tjänar pengar på!!! Däremot får man minnen som är guld värda!!!!
Nedan ser Ni Inger Myresten från Arla som dök upp under lördagen och nyfiket gick runt o pratade med laget. Självklart kommer hon till Erfurt!!!
Dessutom tackar vi våra kommuner och skolor, som också ställt upp på ett föredömligt sätt, och hjälpt oss med ledighet, resor och annat smått & gott.Nu blir det en arbetsam vecka, där jag ägnar tiden åt att planera in min frånvaro på enheten, samt att packa de vagnar som skall hämtas härifrån för transport till Erfurt. På lördag åker hela laget till Gislaved för att övervaka slutpackningen därnere. På måndagen bär det av ner till Grönsakshallen för inköp av grönsakerna till tävlingen. Onsdagen den 19 oktober åker vi ner till Erfurt och den 24 tävlar vi.

                       Som slutbild för dagens inlägg ser Ni den FANTASTISKA kroppkakan.

På återhörande när ni minst anar det!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar