torsdag 20 oktober 2016

Torsdag 20 oktober

Vi åkte på en riktig överraskning imorse. Visade sig att på Radisson Blu Erfurt så ingå INTE frukost på Businessclass rummen. Första gången det hänt mig på något Radissonhotell överhuvudtaget...och jag har bott MYCKET på Radisson.

Ingen jättefara för mig, som oftast startar dagen med några koppar kaffe. Katastrof för en som Johan Ederström, som blir oerhört kinkig utan regelbunden kosthållning. Som Ni ser nedan, så var han så desperat att han var beredd att gå till riktiga ytterligheter för att stilla sin hunger.
Som tur var så fick vi honom på bättre tankar och vi avnjöt vår frukost på ett rätt så skapligt morgonfik. Efter det var alla på glatt humör igen. Vi gick ner till Anger och tog spårvagnen upp till mässan.

Det kändes härligt att återigen skåda denna enorma mässhall. Så kul att se en fotosession med Mexicos landslag äga rum utanför mässan.Vi letade sedan upp VKD:s expedition, registrerade oss och fick vårt "kuvert" med namnbrickor, parkeringstillstånd och annat som är nödvändigt.

Att det blir en enorm tävling råder det inget tvivel om. I mässhallen (under full konstruktion, som ni ser på bilden nedan) kommer, inom kort, att tävla enorma mängder kockar. Frank Widmann, juryns ordförande, berättar att det är 32 kocklandslag, 20 juniorkocklandslag, 20 lag i storkökskategorin (däribland oss) & 60 regionala lag som tävlar. Därtill mängder av individuella deltagare.
Totalt deltar 59 nationer i detta OS, och en rolig detalj är att Kina deltar för första gången sedan 1976. Det är 60 domare på plats här i Erfurt, för att döma alla dessa olika kocktävlingar.
Rätt så kul att tänka på alla dom hemma i Sverige, som tror att vi åker iväg till något litet "skolmats" OS. Fortfarande väldigt många, speciellt inom TV & storstadspress, som verkligen har svårt att förstå att skolkockar kan tävla i "riktiga" mattävlingar. Lite synd, för det är just media som är så viktig i att få ut de budskap som vi vill förmedla. Som tur är så är ju landsortsmedia betydligt mer på alerten, så budskapet får spridas därifrån o in på nationell nivå. SVT sSmåland får ju löpande rapporter och filmmaterial från oss via Johan

Efter att även vi poserat utanför mässhallen, så begav vi oss tillbaka ner till stan. Passade på att strosa runt denna lilla tyska pärla till stad. Tryckte glatt i oss av Thüringen bratwurst i lokal korvkiosk. Här vet man minsann hur en korv skall stoppas. Köper nog hem några kilo och skickar med vår transportbil hem till Sverige.

Apropå Transportbil. Under eftermiddagen så nådde vår chaufför Christer fram till Gislaved. Christer är ju rutinerad och körde även våra grejer i Luxemburg, så när han sitter vid ratten känner man sig trygg. Efter lite pusslande var allt på plats...
 Framåt 15.45 gav Padma Lavigne, som var transportansvarig i Gislaved, tummen upp. Christer smällde igen sin lucka, och nu rullar bilen mot Götet, för vidaretransport till Kiel och sedan Erfurt, där vi räknar med att packa upp allt tidig lördagsmorgon.


Nu återstår det inte så mycket mer idag än att ge sig ut på stan igen, och hitta något trevligt, rustikt ställe att äta middag på. Finns ju en uppsjö sådana här i Erfurt.

Imorgon är det invigning och då börjar det på allvar. Hoppas kunna göra en livesändning från den på vår fb-sida. På återhörande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar