torsdag 28 januari 2010

En tuff vecka.

Kört riktigt hårt den här veckan och det har varit elva-tolv timmars dagar varje dag. Mycket planering som måste göras. Inte bara det förresten. Barn och lärare har ätit som besatta, och det hela nådde sin kulmen i Onsdags när vi serverade vegetarisk lasagne, fläskfilé m. ostgratinerad senapspotatis & rödvinssås och Ängamat. Totalt gick ( på 650 ätande) 17 djupa bleck lasagne, 20 kilo fläskfile, 10 liter ängamat, 7 vanliga bleck med potatisgratängen och två kantiner med rödvinssås. Otroligt att någon överhuvudtaget står på benen efter lunchen. Därtill åt man tre kantiner rivna morötter, tre kantiner vitkålssallad, tre kantiner frissé, rose, krutong & granatäppelmix och två kantiner med muscovadorostad paprika & ananas. Vem var det som sade att barn inte äter blandade sallader???

Var på Årets Kock galan idag. Trött som tusan. Hade ju först åkt in till jobbet och blandat till Wallenbergarfärs, och klappat till några hundra biffar innan jag åkt iväg till Globen annexet, där galan hölls. Njöt i fulla drag av det seminarium som hölls, och då speciellt Zac Pellacio´s anförande. Skall bli oerhört inspirerande att få träffa denne karismatiske person imorgon. Han berättade även lite om amerikansk skolmat och att man i New York området dagligen serverar 800 000 skolluncher. Hisnande siffror. Tyvärr håller tydligen amerikansk skolmat skandalöst dålig kvalitet. Vi får se vad Mr Pellacio säger om det upplägg som jag får chansen att visa upp imorgon?

Skulle egentligen ha stannat på banketten efteråt, men tröttheten resulterade i en massiv huvudvärk, så jag gav mig iväg hemåt, och är nu på väg i säng. Har ingen lust att vara helt slut imorgon. Åldern har hunnit ifatt en, och man kan ju inte påstå att man är någon nattsuddande festprisse....
Får väl nöja mig med att konstatera att galan var jättetrevlig. Gustav Trädgårdh en ytters värdig vinnare och att både lunch och tilltugg smakade utmärkt. Höjdpunkten var dock kaffet. Två stora koppar latte och en Cappucino gled ner. Tjockt, härligt krämigt skum, och riktigt starkt kaffe. Kaffe är en av de saker som verkligen gör livet värt att leva.

God natt och trevlig kväll. Glöm inte....nästa vecka börjar på Fredagen

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar