lördag 16 januari 2010

Terminen har startat

Det är riktigt skönt att vara tillbaka i full verksamhet igen. Trots att vi hade problem med lite personalbrist under veckan, så var det lika skönt som det brukar vara, att återvända till köket. Lite stök i matsalen, men det är som vanligt. Det verkar som om både lärare och elever glömmer allt vad bordsskick och vanligt matvett heter, under loven. Dessutom överportionerar man våldsamt, vilket denna vecka resulterade i ett matsalssvinn på 189 kg. Det är inget ovanligt, i och för sig, att det är så här i början av terminen. Det man undrar är varför? Dock inget att hetsa upp sig för. Brukar rätta till sig efter ett par veckor.

Som fjolårsvinnare av ARLAS Guldko 2009 så sitter jag i år i juryn för vem som skall vinna i år. Vi hade jurymöte i Fredags, och efter ett ruskigt jämt race, så bestämde sig juryn. Skall givetvis inte avslöja vilka som gått till final, för jag är inte säker på när det offentliggörs. Tror dock att årets upplaga blir vådligt spännande och jämn.

På HEMIC är det full fart. Har fått en förfrågan från Värnamo, där jag föreläste förra året, om att utöka samarbetet ytterligare. I dom småländska skogarna verkar man ha förstått att HEMIC konceptet gör att alla vinner. Maten blir bättre, man får en bättre personalsituation och kostnaden för detta är bättre ekonomi. Ekerö Kommun hörde av sig via mejl, och jag har delgett dom adressen till hemsidan. Sedan får vi se vart det leder. Agendan för våren blir, i och med Värnamos förfrågan, trängre och trängre. Det ser faktiskt ut som om vi dubblar förra årets omsättning redan under årets första sex månader. Det känns bra att ryktet sprider sig. Det är oerhört kul att åka ut och träffa och inspirera kolleger runt om i landet.

Det var allt för den här veckan.

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar