fredag 5 oktober 2012

Fredag.

Vaknad vid halvsex i morse. Det första vi stötte på när man slog på datan, var en utsändning från TV4 Jönköping, som sände sitt inslag som spelades in tidigare i år, under vårt Värnamoevent. Kul att se detta. Kul kuriosa här, är att det är Annie Lööfs pappa som sitter och kommenterar nektarinerna. Inslaget kan Ni se via denna länk

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_jonkoping?title=skolkockar_tavlar_i_os&videoid=2226245&utm_medium=sharing&utm_source=facebook&utm_campaign=tv4play.se

Samling till en helt fantastiskt god frukost, mellan halv åtta och kvart över åtta. Sedan kom Fru Zimmerman och hämtade upp Even, Martin och Lyndon, för avresa till Weimar. En sjusärdeles härlig dam. Varorna anlände sedan som dom skulle, och allting plockades iordning, potatis kokades, så att allt är klart för att preppa på söndag.

Själv åkte jag och Fredrik iväg till Sixt biluthyrning, för att försäkra oss om att allt vi var på banan när det gällde vår transportbil. Det var vi. Kändes väl kanske som en lite onödig tur, men det lugnade mitt sinne och det är värt mycket. Därefter gick vi till VKD:s kontor och införskaffade all nödvändig information. Vi köpte även alla de mat & mässbiljetter som vi behövde. Tittade även runt på området, för att se vart vi skall ta vägen när vi kommer dit på måndag.

Därefter tog vi en stärkande promenad tillbaka till hotellet, och tog en timmes paus, medan vi väntade på att de andra skulle återkomma från Weimar. När vi alla återigen var samlade, drog vi ÄNTLIGEN på oss våra kockkläder och begav oss mot mässhallen. Helt proppfullt med folk, och nästan alla i kockkläder.

Jag och fredrik gick iväg på Lagledarmöte, och resten av laget han gå iväg till mässhallen och inspektera tävlingsköket. En del nya saker dök upp, som inte vi inte tagit med i beräkningen, men nu spelar inget sådant längre någon roll. Vi är skolkockar. Vi anpassar oss till det kök vi skall vara vi. Vi anpassar oss till den utrustning vi har. Vi improviserar. Vi har kul. Vi sprutar matglädjen, och vi är dessutom laddade som AK 4:or.

Den stora inmarschen under invigningen var nog dagens höjdpunkt. Vi gick tillsammans med Svenska Kocklandslaget och Fazer Culinary team, och under stort jubel äntrade vi scenen i mässhallen, alla bakom samma svenska fana. Skolkockar i sällskap med kockeliten. Förstår Ni alla den stolthet vi kände att stå där som representanter för våra suveräna skolkök runt om i landet. Gåshud över hela kroppen.

Kvällen avslutades med en helt fantastisk middag på Restaurang "Zum Wenigemarkt. Jättevarmt inne på restauranten, men vilken MAT. Åt en ljuvlig rostad grisnacke med stuvad savoykål och två magnifika knödlar rullade i smörstekt ströbröd, och allting med krispigt baconströssel över. Ruggigt mätt nu, och därmed är det dags att krypa till kojs.

Vid pennan Michael BäckmanInga kommentarer:

Skicka en kommentar