tisdag 23 oktober 2012

Full fart på Mättpunkten!!!

Skönt att ha en hel arbetsvecka på Mättpunkten efter all OS-uppståndelse och efter veckan i Säter. Hade fantastiskt givande dagar på kommunens äldreboenden, och levererade även en, till synes, väldigt uppskattad föreläsning.

http://www.dt.se/nyheter/sater/1.5211461-leverbiffen-gav-skolmaten-daligt-rykte

Att det börjar bli drag kring maten på äldreboendena, står bortom allt tvivel, och mitt tips är att det blir nästa stora fokusområde efter skolmaten. Fortfarande obruten mark på många ställen, och det är kul att vara med från början. Fick igår en förfrågan om att föreläsa och inspirera Hallstahammars äldreboendekockar. Skall bli ett sant nöje. Gjorde ju ett besök där i början av året, och föreläste då för skolkockarna. Var tydligen mycket uppskattat enligt vad jag hörde igår. Alltid glädjande att höra att det man försöker förmedla uppskattas.

Var ju även med i P4 vaken och på Ålandsradio. Ålandsradiosändningen är festlig. Där har man lyckats leta reda på kocken som gav mig receptet på ålandspannkakan för en 15-16 år sedan. Snyggt jobbat, Radio Åland.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2689&artikel=5313742&play=4206762&playtype=Ljudklipp

http://www.radiotv.ax/files/20121017_a778landspannkaka.mp3

Finlandsprojektet börjar ta form. Inbjudningarna till seminariet i Villmanstrand går ut denna vecka, och det skall bli oerhört inspirerande att vara med där. Återkommer så fort det finns länkar att lägga ut.

Nästa vecka väntar en tripp till Rättvik, för ytterligare en föreläsning. Skall bli kul att inleda detta samarbete.

En annan höjdpunkt nästa vecka blir givetvis att åka till Karlstad och se Ulf Lundell. Nästan lika kul blir det för mig och frun att få chansen att ta en kvalitetsfika med allas vår Barbro Fernström. Mycket kaffebröd och matprat vankas på lördagen.

Avslutar med en bild på mig och en av OS-lagets största fans. Vem vet, kanske en blivande OS kock själv:)Heja Emil:)) Ni får väl gå in och gilla hans fb sida, som hans mamma Camilla Sparring hjälpt honom att starta
https://www.facebook.com/pages/Vi-som-vill-se-Storkökskocklandslaget-i-TV4/416669021731313Tack för ikväll

Michael Bäckman


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar