torsdag 4 oktober 2012

Torsdag

Äntligen framme i Erfurt, efter en lång dag. Upp i morse och iväg ut till Arlanda, där jag mötte upp Fredrik vid 10 tiden. Efter att ha passerat säkerhetskontrollen, köpt snus och raklödder (viktiga saker) uppsökte vi flygplatsens delikatessaffär. Vi hade beslutat att köpa med oss en lite "gottpåse" till Frau Zimmerman, som förestår sjukhusköket vi skall preppa i. Mycket älg blev det. Både pate och salami. Givetvis lite olika svenska sillar. Västerbottenost och även ett par andra ostar från Skärvångens ostmejeri i Jämtland. Lingonsylt, Hjortronsylt, blåbärssylt och hallonsylt. Surdegskex slank också ned i påsen. Nu kan Zimmermanskan och hennes personal ha ett riktigt mysigt, och "svenskt", fredagsmys, innan dom går hem från jobbet imorgon. Givetvis kan dom, medan dom mumsar i sig godsakerna, läsa sitt exemplar av Swedish School meals Safari, som dom såklart får tillsammans med godsakerna.

Efter en helt odramatisk flygresa, mötte vi upp Even, Martin och Lyndon, och fortsatte vidare med tåg till Erfurt. Ingen nervositet syntes utan humöret var på topp. Tror att alla känner att det är skönt att det äntligen är dags.

Sitter nu på mitt rum på Hotel Mercure Altstadt. Resten av laget gick ut för att äta, men själv orkade jag inte ge mig iväg ut ikväll. Skönt att varva ned lite i ensamhet, meditera lite och givetvis prata med frun på Skype.

Imorgon blir det frukost klockan 0730, och sedan tar vi itu med allt som skall göras..

Michael Bäckman


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar