lördag 6 oktober 2012

Lördag!!!

Härlig dag!!! Upp tidigt i morse för avförd till bilavhämtning. Fick nästan exakt den typ vi ville ha, så nu är vi bilburna också. Snygg-Martin självklart chaufförsval, då han även kallas Motor-martin i vissa kretsar.

Sedan blev det avfärd till mässan. Hängde på låset, och sedan blev det katapultfart bort till det imponerande tävlingsområdet.

Vi smög omkring och tittade och studerade hur de andra lagen hade lagt upp sina serveringar. Ett ungerskt, två schweiziska samt Team Sabis tävlade.  Hade nästan väntat mig att bli en aning nedslagen, en aning skraj och inse att vi var ute i för tufft sammanhang. Effekten blev den motsatta. Ungerns servering höll lägre klass, än vad som påträffas i många svenska medelgoda lunchrestauranger. Det ena schweiziska laget var bra, men inte så exceptionellt imponerande, som jag väntat mig. Det andra schweiziska laget, höll heller inte någon högre standard. Team Sabis var det lag som jag tyckte gjorde dagens bästa servering. Trevliga lagmedlemmar (varav en som påbörjat en karriär i skolrestaurang, och som jag kommer att träffa efter OS), och väldigt trevlig mat. Borde vinna dagens tävling enligt mina, idag helt objektiva, ögon.
Efter att ha sett dagens tävling kan jag konstatera följande.
Vi har tränat på precis rätt sätt. Upplägget var nästan precis som vi väntat och hoppats på, så vet redan nu hur vi lägger upp måndagen. Detaljen med att ha ett "rent" potatisalternativ, var ingen jätteskräll, och där plockar vi fram vår reservplan. Störde inte planerna överhuvudtaget. Fakturor och inköpslistor, som vi var tvungna att ha, faxades idag över till hotellet från Skövde, med hjälp av Martins chef. Även detta är alltså under kontroll. Det viktigaste vi tog med oss idag, var dock en helt annan sak. Det viktigaste. Vi kände, att gör vi vår mat lika bra, som vi gjorde i Örebro, och presterar alla våra rätter på topp.....så behöver vi inte vara rädda för någon av de andra lagen i tävlingen. Vi har i många intervjuer, talat om topp 3, vilket vi på förhand kände skulle kunna bli svårt. Nu känns det tvärtom. Det hänger på oss. Levererar vi, då får alla passa sig för oss. Skulle vi varit spelbara hos någon bookmaker, så skulle jag nog tro att vårt odds sjönk avsevärt.

Fazer Culinary team var också på serveringen, med den oförtrötterlige Kurt Weid i spetsen (för dagen iklädd basker) . Dom har nog inte heller något att oroa sig för, vad jag har hört och läst om, när det gäller deras mat. Blir kul att följa dom, dagen efter vi har tävlat. Hoppas att vi kan göra en sådan servering på måndag, att Fazer åtminstone känner lite flås i nacken. 

Avslutningsvis besökte vi Globals monter och blev tilldelade varsin Globalkniv, som var specialdesignad för detta Matlagnings OS. Ett väldigt trevligt och uppskattat initiativ, tyckte vi allihop. Eftermiddagen avslutades med att leta parkeringsplats åt vårt lilla lastbil. Efter någon timme lyckades vi.  Nu blir det en stunds vila innan det vankas middag. Dock utan Even ikväll. Hans familj kommer till Erfurt, så han dinerar med sin kära Anna-Malin ikväll. Det är han väl värd.
Dagens mest sensationella, och goda, nyhet!!!! Det visade sig att laget tillåts ha en femte man i köket, som får hjälpa till med städning, bortplockning och dylika göromål. Ovärderlig hjälp, och detta innebär att Lyndon INTE behöver befinna sig ute i serveringsmiljön, utan får aktivt vara med oss andra i köket. VILKET LYFT DETTA VAR FÖR LYNDON OCH LAGET!!!

Imorgon börjar allvaret för oss. Missa inte morgondagens inlägg om hur vår preppning har gått. Nu blir det bråda dagar:)

Vi pennan
Michael Bäckman


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar