onsdag 3 oktober 2012

ONSDAG....

Så har jag avslutat sista arbetspasset innan OS. Full fart idag med. Gjorde sallader, bakade bröd och beställde de sista varorna. Pratade en del med Martin, Even och Fredrik under dagen, och nu känns det som om vi har full kontroll på allting. Det var skönt att se Martins bild på lastbilen, som rullade iväg mot Weimar.Imorgon delar vi lite på oss. Martin, Even och Lyndon åker från Landvetter och jag och Fredrik åker från Arlanda, för att sedan sammanstråla i Frankfurt. Därifrån åker vi vidare med tåg till Erfurt, vilket tydligen skall ta omkring 2,5 timme. Undrar om det är fler lag som tar tåget till OS. Tror knappast det:)))

Vi kommer att inkvartera oss på hotell Mercure Altstadt, där Arla har varit vänliga nog att stå för kostnaden för hela vistelsen. Verkar vara ett riktigt trevligt hotell. Ni kan kolla själva på länken nedan.


Väskan är packad och klar, och tung blev den. Några exemplar av Skolmatssafari, den engelska verisionen, ligger nedpackade och väger bly. Tänkte dock att det kan vara kul att dela ut till intresserade personer, som vill veta mer om vår Svenska skolmat. Lantmännen har dessutom tryckt upp en folder med information om varför vi tävlar, och vad vi hoppas att uppnå med vår satsning. Kommer att delas ut på vårt serveringsområde.
Det är ju viktigt att vi når ut med det budskap vi vill förmedla. Skrev på fb idag, att det faktiskt inte VI som tävlar, utan vi är endast ödmjuka representanter för en grovt underskattad yrkeskår. Det värmer enormt när hejaropen strömmar in på fb, och via andra kanaler. Det är ju för skolmatens väl och ve som vi gör detta. För att alla som jobbar i skolkök, skall kunna känna stolthet över att den mat dom lagar faktiskt representeras i OS.

Nu är jag trött. Snart dags för sängen, och imorgon bär det av.

Michael Bäckman


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar